Tabăra de Etnografie și Folclor (Cahul, 11-12 august 2018) Prin Artă spre Cultură / Cahul - capitala tineretului

După cercetările de teren efectuate în perioada 16 iulie-5 august 2018 în satele Manta, Pașcani, Văleni, Giurgiulești şi Crihana Veche din valea Prutului Inferior, echipa de etnografi și folcloriști ai A. O. ”Institutul de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale” (ICBE), constituită din Natalia GrădinaruDorina Onica și Mariana Cocieru, a organizat în zilele de 11 și 12 august 2018 tabăra de etnografie și folclor destinată copiilor, adolescenților și tinerilor. Activitățile s-au desfășurat în Piața Horelor din Cahul și la Muzeul Ținutului Cahul.Copii și tinerii au participat la ateliere de artă populară interactivă – broderie, desen și puzzle tematic.

Invitatul special în tabăra de etnografie și folclor a fost Pavel Popa, Maestru în artă, profesor de coregrafie şi cercetător ştiinţific la Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova, cu ajutorul căruia tinerii și copiii din Cahul au participat la atelierul profesional de joc românesc „Jocuri folclorice de pe malul Prutului”.

Activitățile au fost realizate de către etnografii şi folcloriştii ai Institutului de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale (ICBE), în colaborare cu Asociaţia Obştească ”Pro Art”, în cadrul proiectului ”Prin Artă spre Cultură”, prin intermediul Programului ”Cahul – Capitala Tineretului 2018”, organizat şi finanţat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *