O incursiune în cotidianul oamenilor din trecut (Crihana Veche, 9 august 2018) Prin Artă spre Cultură / Cahul - capitala tineretului

În intervalul 9-10 august 2018, echipa de cercetători ai A.O. ”Institutul de Cercetări Bioarheologice și Etnoculturale” (ICBE), formată din Ion Ciobanu (arheolog), Angela Simalcsik (antropolog), Serghei Agulnicov (arheolog) și Robert Daniel Simalcsik (antropolog), au organizat pe șantierul arheologic Crihana Veche tabăra de vară pentru copii, adolescenți și tineri. Au fost ținute lecţii şi prelegeri publice cu tematici din domeniul arheologiei, paleoantropologiei și traseologiei. S-a amenajat Parcul de Arheologie Experimentală, unde au fost efectuate experimente de traseologie pe piese din os și silex similare celor din epoca pietrei.

Invitatul special în tabăra de arheologie experimentală este Oksana Hrytsiuta (istoric / traseolog) de la Universitatea Pedagogică de Stat din Sudul Ukrainei ”K. D. Ushinsky”, Odessa.

Au participat elevi de gimnaziu și liceu din localitățile rurale din regiunea Prutului Inferior.

Echipei de cercetători ai ICBE s-au alăturat Nicolai Agulnicov (student), Ionela Roman (studentă), Robert Gabriel Simalcsik (elev), Ion Zaporojenco (student) și Eugen Constandachi (student).

Tabăra de Arheologie interdisciplinară ”O incursiune în cotidianul oamenilor din trecut” este realizată de către arheologii, paleoantropologii și etnografii A.O. ”Institutul de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale” (ICBE), în colaborare cu A.O. ”Pro Art”, în cadrul proiectului ”Prin Artă spre Cultură”, prin intermediul Programului ”Cahul – Capitala Tineretului 2018”, organizat şi finanţat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *