Manifestări științifice 2019

Conferinţa Ştiinţifică Internaţională 

„CERCETĂRI BIOARHEOLOGICE ŞI ETNOCULTURALE ÎN SUD-ESTUL EUROPEI”

Stimați colegi și colaboratori, cunoscând preocupările domniilor voastre în domeniul arheologiei şi ştiinţelor conexe, avem deosebita plăcere și ocazie de a vă invita la cea de a doua ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „CERCETĂRI BIOARHEOLOGICE ŞI ETNOCULTURALE ÎN SUD-ESTUL EUROPEI”,organizată de Institutul de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale (ICBE), în parteneriat cu Agenția Națională Arheologică din Chişinău, Centrul de Cercetări Antropologice ”Olga Necrasov” al Academiei Române – Filiala Iaşi, Universitatea ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universității de Stat din Moldova, Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” din Galaţi, Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” din Galaţi şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” din Tulcea.

Manifestarea științifică la care vă invităm să participați este înscrisă în Registrul național al manifestărilor științifice internaționale pentru anul 2019 din Republica Moldova, aprobată și vizată de Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare.

Evenimentul se va desfășura între 15 şi 17 august 2019en plain air, pe șantierul arheologic de la Crihana Veche (raionul Cahul, Republica Moldova).

Vă rugăm ca până la data de 1 iunie 2019 să ne comunicaţi intenţia dumneavoastră în legătură cu participarea la acest eveniment, pentru ca până pe 1 iulie 2019 să ne trimiteţi titlul comunicării, autorul/autorii, afilierea instituţională şi rezumatul, care trebuie să cuprindă între 200 şi 300 cuvinte și o planşă.

Toate înscrierile vor fi recenzate de membrii Comitetului Ştiinţific.

Organizatorii asigură cazare, masă și o atmosferă plăcută pentru discuțiile ce vor răsări pe marginea comunicărilor. Promitem să fim gazde generoase și să vă mulțumim corespunzător pentru efortul pe care-l veți depune pentru a ne onora cu prezența.

 În plus, în acest an, cercetătorii Institutului de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale şi-au propus să editeze un prim număr al Revistei de Arheologie, Antropologie şi Etnografie (RAAE), care va îngloba articolele ştiinţifice in extenso prezentate la conferinţă. Vă invităm să vă aduceţi contribuţia şi la realizarea acestui prim număr. Amănuntele legate de condiţiile de redactare, dar şi alte informaţii despre noua revistă ICBE vor fi disponibile în curând pe https://bioarchaeoheritage.eu/.

Așteptăm înscrierile domniilor voastre la următoarele adrese electronice: bioarchaeoheritage@gmail.comarchaeologymoldova@gmail.comangellisimal@gmail.com

Cu respect, în numele Comitetului Organizatoric,

Ion Ciobanu – Director executiv / președinte al ICBE

și

Angela Simalcsik – vicepreședinte al ICBE.

Pentru mai multe detalii privind activitatea A.O. „Institutul de Cercetări Bioarheologice şi Etnoculturale” (ICBE), vă rugăm să consultaţi pagina web https://bioarchaeoheritage.eu/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *